HISTORIA

GUINOT - Historien

1930 – GUINOT ”föds och skapas” av Rene Guinot.  Rene Guinot var kemisk ingenjör. Hans fru jobbade som kosmetolog vilket gjorde att han fick ett brinnande intresse av huden. Han forskade vidare på hur man kunde djuprengöra, syresätta och återfukta huden med hjälp av olika aktiva ingredienser. Tillsammans med hennes hjälp kunde han utforma och skapa den apparat vi idag kallar för Hydradermie. Hydradermien gav henne ännu bättre resultat än vad hon kunde få med varma handukar. Detta ledde till att hans hustru började jobba med det vi idag kallar för jontofores.

1963 – Grundas GUINOT och företaget får sitt namn ”Rene Guinot”. Man började nu producera specifika produkter till Hydradermieapparaten samt produkter för hemmabruk. Detta efter många års forskning och framtagning av produkter.

1965 – Lanserar ”Rene Guinot” Hydradermiapparaten som ett koncept för kosmetologer ute i handeln. Det blir en succé. Denna maskin ligger idag hela tiden under forskning och utveckling för att vara så uppdaterad och ”i tiden” som möjligt. Idag kan vi använda oss av jontofores, högfrekvens och muskelstimulering i en och samma maskin! 

1972 – Hölls en läkarkongress i Paris där Rene Guinot kom i kontakt med Jean Daniel Mondin. Iom att Rene Guinot nu blivit mycket äldre och successivt vill sluta jobba, säljer han sin ”industri” till Jean Daniel Mondin som såg potential i märket. Jean Daniel Mondin som är farmaceut kommer från en familj med många läkare i generationen. Hans far, en välkänd plastikkirurg i Paris, startade tillsammans med Jean Daniel en plattform med forskare och dermatologer som skulle vidareutveckla märket GUINOT. Jean Daniel Mondin är idag fortfarande ägare av GUINOT.

1986 – Ingår GUINOT ett samarbete med ”Biology Department” på Cochin Hospital i Paris. Dom utvecklar tillsammans ett näringskomplex med 56 aktiva ingredienser av aminosyror, vitaminer och mineraler som är viktiga för hudens celler, återuppbyggnad och livslängd. Detta näringskomplex forskar man bland annat fram genom att se hur det fungerar på brännskadad hud. Resultatet av detta näringskomplex kom att bli det kända ”Longue Vie Complex”, som är en stor del av GUINOT och återfinns i många av GUINOTs hudvårdande produkter.

1998 – Startar GUINOT sitt egna forskningscenter där man driver sin egna produktionsutveckling och utveckling av behandlingar. Då med ca 23 anställda, idag lite över 450 anställda. I anslutning till detta center har man även sin fabrik som uppfyller EU-kraven av tillverkning av kosmetikaprodukter, dvs. standarder som ligger under läkemedelsindustrin. GUINOT var ett av dom första kosmetikamärken som uppfyllde EU-kraven och fick certifikat som GMP (Good Manufacturing Practices) och ISO (International Organization for Standardization).
Idag har man den högsta kvalitetsstandarden ISO 22716 och ISO 14001 som innebär att Guinots fabrik och produktion går under läkemedelsstandard och att all produktion och verksamhet sker på ett miljömedvetet sätt för att minska negativ miljöpåverkan.

2000 - Invigs den första franchise Guinot salongen. Ett koncept som genom åren växt sig starkt på den internationella marknaden. Idag finns det lite drygt 400 franchise salonger i mer än 15 länder.

2004 - Januari 2004 presenterade Guinot NUCLEIC DEFENSE®.
Guinot var då först ut att lansera en solserie innehållande DNA.
DNA-molekylerna i solprodukterna har förmågan att absorbera de skadliga UV-strålarna och skyddar därigenom hudcellernas DNA. Detta gör att cellkärnan hålls intakt och dess DNA ej skadas. Alla vetenskapliga tester visar att DNA i solskyddsprodukterna förbättrar skyddet mot UVA/UVB-strålar. Dessa upptäckter bekräftas i studier publicerade mars 2004 av forskare på Boston University.

2004 - Creme Age Logic Cellulaire presenteras med den banbrytande aktiva ingrediensen ATP. ATP (adenosine tri posphate) är en biologisk molekyl som lagrar och transporterar energi till kroppens celler. Vid tester har man uppmätt att rynkor reducerats med 49,5% och hudens elasticitet har förbättrats med 51,8%!!!

2005 - Den allra första TechniSPA-maskinen® lanseras och erbjuds exklusivt på Guinot-salonger. En unik kroppsapparatur som skulpterar, dränerar och aktiverar cirkulationen för att effektivt reducera celluliter och skapa en fastare hudstruktur med förbättrad cirkulation. En apparatur som kombinerar 3 mycket effektiva metoder i en och samma sekvens: bindvävsmassage, jonisering och muskelstimulering.

2011 - Hydradermiemaskinen uppdateras och patenteras. Nu utvecklas behandlingselektroderna för optimal komfort och resultat. Joniseringen utvecklas så vi idag kan slussa ner både positivt  och negativt aktiva ingredienser i huden samtidigt (tidigare har vi bara kunnat utnyttja positivt aktiva ingrediensers egenskaper). Geléerna som används vid joniseringen blir fler och förbättrade så att behandlingen kan individanpassas till alla hudtyper och hudtillstånd.

2016 - Nya Hydraderme Cellular Energy® lanseras.
Hydraderm Cellular Energy är en uppdaterad version av Hydradermie. En innovativ behandlingsmetod som blir det naturliga och moderna alternativet till estetisk kirurgi! Verkar resultatinriktat genom att stimulera cellernas energi så att de vitala funktionerna i huden fungerar optimalt.
Sedan lanseringen i Frankrike våren 2016 har succén varit ett faktum. Journalister och skönhetsbloggare har lovordat behandlingen och apparaturen världen över. I Frankrike tilldelades den det franska H. Pierantoni priset för: ”2016 års Innovation”.

2018 - Sun Logic® solskyddsserie lanseras.
SUN LOGIC bygger på en ny generation bredspektrade UVA- och UVB-filter som skyddar och absorberar de skadliga strålarna. Vegetabiliskt DNA bildar en barriär på hudytan för att skydda de kroppsegna DNA som finns i epidermis celler. Solprodukterna innehåller Lutein och Melanin som stärker hudens naturliga skydd och bidrar till att minska de skadliga effekterna av blått ljus (orsakat av sol och tv-skärmar, datorer, surfplattor och mobiltelefoner). Produkterna kombinerar det bästa och effektivaste skyddet för huden samtidigt som vårdande ingredienser motverkar för tidigt åldrande genom att skydda de elastiska fibrerna mot oxidativ stress.