Sun Logic

 
DNA, hjärtat i cellens liv
DNA är en kedja av aminosyror som finns i alla cellers inre. DNA:t bär på den genetiska koden som är specifik för varje enskild individ och för varje cell. Detta förklarar vikten av att skydda det DNA som finns i de celler (keratinocyter) som bildar ny hud i epidermis basalcellslager.
Oavsett om man bränner sig eller ej så orsakar intensivt solljus permanenta förändringar i huden.
Traditionella UV-filter ger inte ett uniformt skydd mot all UV-strålning. De lämnar små "luckor" på hudytan som släpper igenom UV-strålning.
 
Guinots första solskydds serie, Nucléic Defense introducerades 2004 och var då först med att kombinera traditionella UV-filter med DNA-molekyler. DNA-molekylerna lägger sig på hudytan och absorberar de skadliga UV-strålarna och skyddar därmed hudcellernas DNA. Vetenskapliga tester visar att DNA i solskyddsprodukter förbättrar skyddet mot UVA-/UVB-strålar. Dessa upptäckter bekräftas i studier publicerade mars 2004 av forskare vid Boston University.
 
Sun Logic
Sun Logic lanserades våren 2018 och bygger på en ny generation bredspektrade UVA- och UVB-filtersom skyddar och absorberar de skadliga strålarna. Vegetabiliskt DNA bildar en barriär på hudytan som skyddar vårt kroppsegna DNA som finns i epidermis celler. Sun Logic är även berikad med melanin och lutein, två ingredienser som stärker hudens naturliga skydd och bidrar till att minska de skadliga effekterna av blått ljus (orsakat av tv-skärmar, surfplattor, mobiltelefoner, lampor, etc.) Produkterna kombinerar det bästa och effektivaste skyddet för huden samtidigt som vårdande ingredienser som elastoprotectin motverkar förtidigt åldrande genom att skydda de elastiska fibrerna mot oxidativ stress.
 
Parabenfri formula
Alla GUINOTs solprodukter är helt fria från parabener. Diskussionerna kring parabenerna har varit många och risken är mycket större att de absorberas av huden när de appliceras på varm hud och solröd hud.
 
Solsäkra dofter
Solprodukterna innehåller en helt ny typ av dermokomplatibla, solsäkra, icke allergena dofter.
 
Utveckling och produktion som håller medicinsk standard
Solprodukterna är framtagna och tillverkade enligt medicinsk standard. Detta garanterar extremt rena och säkra produkter.
 


Anti-Ageing Sun Cream Yeux spf.50+

Solskyddscreme för ögonområdet
Solskyddscreme speciellt anpassad till den tunna och känsliga huden kring ögonen. 
Ca.Pris 595:- Age Sun Summum spf.50+

Solskyddcreme för ansiktet som motverkar hudens åldrande
Solskyddscreme speciellt anpassad för ansikte, hals och dekolletage. Dess formula reducerar och motverkar synliga tecken på åldrande orsakade av UV-strålning.
Ca.Pris 895:- 
 

 

Anti-Ageing Sun Cream spf.50

Creme med hög solskyddsfaktor 
Motverkar effektivt för tidigt åldrande orsakat av UV-strålning. Skyddar huden effektivt mot UVA- och UVB-strålning.
Ca.Pris 525:-
 
 

Anti-Ageing Dry Oil spf.50 

Sololja med hög solskyddsfaktor 
Härlig torrolja med hög solskyddsfaktor. Verkar närande och reparerande på en solskadad, torr hud. Skyddar huden från skadliga UVS- och UVB-strålar utan att kladda, rinna eller efterge någon vit hinna på kroppen.
Ca.Pris 525:- 
 


Anti-Ageing Sun Cream spf.30

Skyddande solcreme för känslig hud
Skyddande solcreme för mycket solkänslig hud eller vid stark UV-strålning (vid havet eller snö).
Ca.Pris 525:-

 

Anti-Ageing Sun Mist spf.30

Spray för kroppen med hög solskyddsfaktor 
Skyddar effektivt mot solskador som rodnad och irritation. Sprayflaskan ger en enkel, smidig och jämn applicering. 
Ca.Pris 525:-
 

Anti-Ageing Sun Lotion spf.20 
Solskyddande body milk 
Härligt lätt och och återfuktande body milk för hela kroppen. Skyddar effektivt mot solens skadliga UV-strålas samt lugnar och lindrar ev. soleksem om irritationer.   
Ca.Pris 525:-


Anti-Ageing Tintes Sun Cream spf.20

Tonad dagcreme som förebygger pigmentförändringar
Vårdande, uppbyggande dagcreme och solskyddscreme i en och samma produkt med en tonande, solkysst effet. Idealisk som dagcreme under sommarhalvåret. 
Ca.Pris 525:-


Longue Vie Soleil Corps

Lugnande och återfuktande* after sun lotion
Svalkande och reparerande lotion att använda efter en dag i solen.
Ca.Pris 525:-
 
 

Longue Vie Soleil Visage

Reparerande och stärkande creme för ansiktet
Stärker hudens vitala funktioner före vistelse i sol och verkar återuppbyggande och reparerande efter en dag i solen.
Ca.Pris 895:-
 

Pro Sun Capsules

Kosttillskott för en djupare färg
Kosttillskott som förbereder huden inför vistelse i sol. Betakaroten förstärker den gyllene hudtonen och gurkörtolja verkar närande och mjukgörande på huden. E-vitamin stärker hudens skydd mot fria radikaler.
Ca.Pris 445:-


Creme Solaire Hydratante spf.20

Återfuktande och skyddande solcreme för känsliga områden
Creme med solskyddsfaktor 20 som skyddar känsliga områden som ansikte, axlar och dekolletage från skadliga UVA- och UVB-strålar. Ger en jämn och snygg solbränna samtidigt som huden återfuktas och skyddas mot solens skadliga effekter. Lämnar ingen "vit film" kvar på huden!
Ca.Pris 270:-Lait Solaire Hydratante spf.15

Återfuktande och skyddande solcreme för kroppen
Återfuktande body lotion med solskyddsfaktor 15 som skyddar kroppen från skadliga UVA- och UVB-strålar. Bidrar till att få en gradvis jämn och snygg solbränna samtidigt som huden återfuktas och skyddas mot solens skadliga effekter. 
Ca.Pris 270:-


Baume Protecteur Lèvres spf.20 

Återfuktande och reparerande läppbalm med solskyddsfaktor
Skyddar läpparna från skadliga UVA- och UVB-strålar samtidigt som den förhindrar och motverkar torrhet, irriterande och spruckna läppar. En vattenresistent lipbalm som ger en mild, glänsande film på läpparna som gör dem mjuka och bekväma.
Ca.Pris 230:-


Lait de Soin Reparateur 

Lugnande och reparerande aftersun lotion 
Återfuktande, lugnande och reparerande after sun lotion för hela familjen. Verkar svalkande och lugnande på en irriterad hud som utsatt för solexponering. 
Ca.Pris 270:-


Visage D'Eté

Vårdande brun utan solcreme för ansiktet
Vårdande och återfuktande brun utan sol creme för ansikte, hals och dekolletage. Den tonade formulan gör cremen lättapplicerad och huden får omedelbart en fräschare hudton.
Ca.Pris 435:-
 
 

Corps D'Eté

Brun utan solspray för kroppen
Lättapplicerad brun utan solspray som ger huden en solkysst hudton inom några timmar.
Ca.Pris 435:-
 
 
* De översta cellagren i epidermis.