Sun Logic

 
DNA, hjärtat i cellens liv
DNA är en kedja av aminosyror som finns i alla cellers inre. DNA:t bär på den genetiska koden som är specifik för varje enskild individ och för varje cell. Detta förklarar vikten av att skydda det DNA som finns i de celler (keratinocyter) som bildar ny hud i epidermis basalcellslager.
Oavsett om man bränner sig eller ej så orsakar intensivt solljus permanenta förändringar i huden.
Traditionella UV-filter ger inte ett uniformt skydd mot all UV-strålning. De lämnar små "luckor" på hudytan som släpper igenom UV-strålning.
 
Guinots första solskydds serie, Nucléic Defense introducerades 2004 och var då först med att kombinera traditionella UV-filter med DNA-molekyler. DNA-molekylerna lägger sig på hudytan och absorberar de skadliga UV-strålarna och skyddar därmed hudcellernas DNA. Vetenskapliga tester visar att DNA i solskyddsprodukter förbättrar skyddet mot UVA-/UVB-strålar. Dessa upptäckter bekräftas i studier publicerade mars 2004 av forskare vid Boston University.
 
Sun Logic
Sun Logic lanserades våren 2018 och bygger på en ny generation bredspektrade UVA- och UVB-filtersom skyddar och absorberar de skadliga strålarna. Vegetabiliskt DNA bildar en barriär på hudytan som skyddar vårt kroppsegna DNA som finns i epidermis celler. Sun Logic är även berikad med melanin och lutein, två ingredienser som stärker hudens naturliga skydd och bidrar till att minska de skadliga effekterna av blått ljus (orsakat av tv-skärmar, surfplattor, mobiltelefoner, lampor, etc.) Produkterna kombinerar det bästa och effektivaste skyddet för huden samtidigt som vårdande ingredienser som elastoprotectin motverkar förtidigt åldrande genom att skydda de elastiska fibrerna mot oxidativ stress.
 
Parabenfri formula
Alla GUINOTs solprodukter är helt fria från parabener. Diskussionerna kring parabenerna har varit många och risken är mycket större att de absorberas av huden när de appliceras på varm hud och solröd hud.
 
Solsäkra dofter
Solprodukterna innehåller en helt ny typ av dermokomplatibla, solsäkra, icke allergena dofter.
 
Utveckling och produktion som håller medicinsk standard
Solprodukterna är framtagna och tillverkade enligt medicinsk standard. Detta garanterar extremt rena och säkra produkter.
 


Anti-Ageing Sun Cream Yeux spf.50+

Solskyddscreme för ögonområdet
Solskyddscreme speciellt anpassad till den tunna och känsliga huden kring ögonen. 
Ca.Pris 655:- Age Sun Summum spf.50+

Solskyddcreme för ansiktet som motverkar hudens åldrande
Solskyddscreme speciellt anpassad för ansikte, hals och dekolletage. Dess formula reducerar och motverkar synliga tecken på åldrande orsakade av UV-strålning.
Ca.Pris 995 :- 


Baume Solaire Zones Sensibles spf.50+ 

Solskyddscreme för känsliga områden
Solskyddscreme speciellt anpassad till den tunna och känsliga huden så som panna, näsa, kinder, läppar, axlar, öron, pigmentfläckar, etc. Målinriktad applicering och perfekt för återapplicering under dagen.
Ca.Pris 565:- 
 

 

Anti-Ageing Sun Cream spf.50

Creme med hög solskyddsfaktor för ansiktet 
Motverkar effektivt för tidigt åldrande orsakat av UV-strålning. Skyddar huden effektivt mot UVA- och UVB-strålning.
Ca.Pris 580:-
 
 

Anti-Ageing Dry Oil spf.50 

Sololja med hög solskyddsfaktor för kroppen
Härlig torrolja med hög solskyddsfaktor. Verkar närande och reparerande på en solskadad, torr hud. Skyddar huden från skadliga UVS- och UVB-strålar utan att kladda, rinna eller efterge någon vit hinna på kroppen.
Ca.Pris 580:- 


Anti-Ageing Sun Lotion spf.50 - Nyhet!

Solskyddande lotion med hög solskyddsfaktor för kroppen
Den optimala produkten är för den som är känslig för sol, som lätt blir röd men även för den som vill skydda sig och  förebygga för tidigt åldrande orsakat av UV-strålning. Lätt att applicera och efterger inte någon vit hinna på kroppen.
Ca.Pris 580:- 
 


Anti-Ageing Sun Cream spf.30

Skyddande solcreme för känslig hud för ansiktet
Skyddande solcreme för mycket solkänslig hud eller vid stark UV-strålning (vid havet eller snö).
Ca.Pris 580:-

 

Anti-Ageing Sun Mist spf.30

Spray för kroppen med hög solskyddsfaktor 
Skyddar effektivt mot solskador som rodnad och irritation. Sprayflaskan ger en enkel, smidig och jämn applicering. 
Ca.Pris 580:-
 

Anti-Ageing Sun Lotion spf.20 
Solskyddande body milk för kroppen
Härligt lätt och och återfuktande body milk för hela kroppen. Skyddar effektivt mot solens skadliga UV-strålas samt lugnar och lindrar ev. soleksem om irritationer.   
Ca.Pris 580:-


Anti-Ageing Tintes Sun Cream spf.20

Tonad dagcreme för ansiktet som förebygger pigmentförändringar 
Vårdande, uppbyggande dagcreme och solskyddscreme i en och samma produkt med en tonande, solkysst effet. Idealisk som dagcreme under sommarhalvåret. 
Ca.Pris 580:-


Anti-Ageing Sun Perfect Eau Solaire spf.15 
Solskyddande body water för kroppen - skakas innan applicering!
En ultralätt solspray med ett lägre skydd för den som har en mindre solkänslig hud. Den erbjuder en mycket lätt applicering och ger ett osynligt transparent resultat. Skyddar optimalt mot UV- och HEV-ljus. 
Ca.Pris 580:-


Gel Douche Soleil - Nyhet!

Lugnande, återfuktande och reparerande douchegel
Neutraliserar de skadliga effekterna efter en dag på stranden eller vid poolkanten då huden utsatts för sol, UV-filter, saltvatten, klor och sand. Rengör på djupen men utan att skada barriären. Komplettera med Longue Vie Soleil Corps för en optimalt återfuktande och reparerande verkan.
Ca.Pris 325:-


Longue Vie Soleil Corps

Lugnande och återfuktande* after sun lotion för kroppen
Svalkande och reparerande lotion att använda efter en dag i solen.
Ca.Pris 580:-

 

Longue Vie Soleil Visage

Reparerande och stärkande creme för ansiktet
Stärker hudens vitala funktioner före vistelse i sol och verkar återuppbyggande och reparerande efter en dag i solen.
Ca.Pris 995:-
 

Pro Sun Capsules

Kosttillskott för en djupare färg
Kosttillskott som förbereder huden inför vistelse i sol. Betakaroten förstärker den gyllene hudtonen och gurkörtolja verkar närande och mjukgörande på huden. E-vitamin stärker hudens skydd mot fria radikaler.
Ca.Pris 495:-


Auto Bronze Gelée Visage

Vårdande brun utan solcreme för ansiktet
Vårdande och återfuktande brun utan sol creme för ansikte, hals och dekolletage. Den tonade formulan gör cremen lättapplicerad och huden får omedelbart en fräschare hudton.
Ca.Pris 505:-
 
 

Auto Bronze Lait Corps

Brun utan sol mjölk för kroppen
Lättapplicerad brun-utan-sol mjölk. Ger direkt en solbrun touch som inom några timmar intensifieras och gör huden återfuktad med en jämn och fin färg.
Ca.Pris 520:-
 
 
* De översta cellagren i epidermis.